Jumaat, 28 Ogos 2009

jangan baca! nanti anda loya...

disebabkan hari ini telah terjadi beberapa siri sakit perut yg dialami oleh mereka mereka yg disekeliling aku,termasuk aku (tapi aku tak kronik sgt)
maka aku terfikir akn hal ini.


sebenarnya kita boleh mengklasifikasikan t**i kita kepada beberapan genre:-1) t**i taat
ya...apabila anda inginkan dan mahu benar ia keluar,maka ia keluar dgn senang hatinya.tiada paksaan atau daya tolakan yg membazirkan tenaga.taat bukan?2) t**i derhaka
ok.yg ini terjadi apabila anda tidak mahukan ia keluar,tetapi ia memaksa anda supaya membebaskannya tanpa mengambil kira apa jua situasi anda ketika itu..rimas bukan?


3) t**i degil
ini adalah berlawanan dengan t**i derhaka, kerana apabila anda ingin benar membebaskannya, namun ia menunjukkan kedegilannya sehingga memaksa anda menggunakan seluruh tenaga dengan getaran getaran dan kegigilan tertentu.juga kedengaran bunyi dengusan anda yg betul betul berusaha. sangat menyeksakan.


4) t**i durjana
memang durjana! kerana dengan sewenang wenangnya ia boleh keluar tanpa mampu anda menghentikannya. membuatkan wajah anda bertukar pucat dan pudar. tiada penyelesaian laen selain mendapatkan tempat pelupusan bagi melupuskannya dengan kadar yg sangat segera.


5) t**i palsu
semuanya dusta belaka. tanggapan anda salah sama sekali kerana ia hanyalah sekadar angin angin yg menumpang. tetapi kesakitan dialami seakan akan ia sebuah pepejal.
jika mahu mengklasifikasikannya,
berbukalah dengan juadah yg pelbagai sehingga di luar tabii'..6 ulasan:

Shoot Vengeance berkata...

ROTFLMBFAO xD xloya la plak. t'byg t**i tu ade muke.. t**i wat wajah degil, taat..LOL

namekukumena berkata...

haha
geli...~

zatiesiska abdul rahman berkata...

semua jenis2 ni aku dah alami hahaha

she-G berkata...

leh dapat adiah nobel la...bagus2...teruskan teori dan tesis anda..

adiharaf saila berkata...

Tahi kau selalunye genre mana??

tikusmando berkata...

post rock.