Selasa, 18 Januari 2011

perkhabaran.

ada khabar indah yg kita tunggu-tunggu, ada juga indah khabar dari rupa, begitu juga dengan khabar yg kurang enak, yg hari-hari ada pada surat khabar. semua itu kehidupan. larilah jauh mana sekalipun, kalau dah nama kehidupan, lumrahnya memang begini.macam-macam reaksi diberikan terhadap segala jenis perkhabaran. macam-macam perasaan bila mendapat tahu.hari ini mungkin sesetengah individu merasainya. mempunyai satu bahagian di dalam hidup ini, yg tak mungkin dapat dilupakan. terlibat di dalam kemalangan, bukanlah perkara yg enak untuk disuapkan ke minda.apatah lagi hingga menyebabkan kematian.
seorang pernah terlibat dalam kemalangan yg meragut nyawa adiknya sendiri. seorang lagi, melibatkan semua penumpang selain dia, maut. dan hari ini terbit pula perkhabaran yg sedemikian. juga melibatkan seorang penumpang maut.
situasi paling sukar untuk dihadapi pada mereka yg terselamat sedangkan penumpangnya maut. semua ketetapan tuhan.tabah. senang untuk kita berkata-kata.
sedangkan aku dan Farid SMJ jatuh motor dulu pun. aku sudah terbayang yg aku bakal dirempuh kereta belakang. tapi aku silap, sebab yg dibelakang bukannya kereta. sebuah bas sebenarnya.
pahit manis kehidupan. ambillah sesuatu daripadanya.
salam takziah.

5 ulasan:

pandangan terpuji berkata...

apa yg berlaku?

a.r.e.p a.h.m.a.d berkata...

salam takziah juga~~~
:'(

mira_nas berkata...

salam takziah.. saya pun dapat khabar kematian rakan kepada rakan semalam..

deqieza berkata...

kenape????

surayabahar berkata...

Allah sayang dia.
sabar ya.