Isnin, 9 Mei 2011

Aku sudah berubah.

Sebelum peperiksaan terakhir hari tu, ada lah gap dalam lebih kurang 3 hari. Sebagai seorang yg tipikal budak sekolah versi setadi last minute, 3 hari tu kelihatan panjang dan tenteram bagi aku. Bayangkan aku sempat melayan cerita Nur Kasih versi episod punya, dan dapatlah grab beberapa episod. Maaflah, aku memang 'keluar tarikh' sikit.




Masuk hari ke-2, aku masih lagi bersenang-lenang. Tatkala orang lain seteragel habis-habisan, hati aku membebel sendirian.




"Sampai bila aku perlu terus macam ni?"




Jadi, untuk menjawab persoalan itu, maka pada sebelah malamnya, aku terus mencapai nota-nota untuk dibaca. Ya, itu aku. Aku berbuat begitu. Adakah aku sudah menemui diri aku yg baru? Adakah aku seperti Adam di dalam Nur Kasih, yg telah berubah sepenuhnya? Apakah disini titik tolak noktahnya?





***




Malam itu, aku berjaya memaksa diri untuk setadi. Walaupun, hanya satu bab sahaja yg berjaya dihabiskan. Itupun, bab Interodaksyen.




Aku jadi lagi bangga, bila esoknya aku mendapat tahu sesuatu.





Bab Interodaksyen tu, tak masuk di dalam periksa.

2 ulasan:

a.r.e.p a.h.m.a.d berkata...

tau xpe....
boleh plak ko study intro....
hahahaha~~~~
xpe...yg penting kita dah abes final dah....

dah abes tgk NUR KASIH lom????
:'D

TIKUS MANDO berkata...

Nur Kasih the muvi, belum.