Selasa, 9 November 2010

tamatlah riwayat peperiksaan.




maka dengan ini berakhirlah sudah peperiksaan fainel sem ini. jadi sebagai seorang pelajar yg terpelajar, apa yg aku dapat? nak menangis sebab tak boleh jawab? oh kamon lah. itu bukan tebiat aku.


sekarang ni buku buku, nota, peta minda, poster, nota ringkas, nota-tiru-lembut dengan nota-tiru-keras semua sekali aku dah campak tepi.


tinggal nak upah orang untuk bakarkan, dan abu hanyut ke laut.




tapi aku banyak belajar daripada peperiksaan yg kali ini. antaranya:



1. kalau periksa, tak payah ambil tahu dewan peperiksaan. hanya mengikut arus peredaran pelajar sekelas sudah memadai.


2. masa zaman peperiksaan, rambut tak boleh panjang cecah kolar, kalau panjang, masa periksa nanti ada peminat datang mintak autograf.


3. masa setadi dikorbankan dengan bermain futsal. barulah minda lebih cerdas.


4. bangun pagi tak payah awal awal, setiap hari bangun pagi tukar jadi bangun tengahari. pengecualian untuk hari peperiksaan, kena bangun awal dan berkokok kejutkan ayam.


5. setadi kalau boleh jangan last minute, sebab kalau dapat setadi last second lagi gempak dan syahdu.


6. kalau nak setadi, biar hidung sebelah tersumbat. sumpah rasa dia macam nak tanggalkan hidung lepastu pergi seven E cari hidung baru.


7. kena tanamkan dalam diri yg bila peperiksaan tu dah habis, kita rasa bosan.





bosan betul.





lagi baik aku pikir kredit percuma ni nak talifon sapa. miskol 911 pun bes juga ni.





5 ulasan:

a.r.e.p a.h.m.a.d berkata...

z....xkan da free kowt arini...
esok kan...
weeee~~~~~~~

nway.....selamat bercuti....
xsabo nk blik uma....

cik 18 berkata...

ni yg aku jeles..aku baru lepas satu exam..ade lagi 4 nihh..

xpe2..tips dari ko tuh aku akan amalkan

LadyBird berkata...

cepatnya habis exam..org lain ade yg baru mule.. yg x mule lagi pun ade ..
ape2pun tahniah :).. dah hbs tekanan sementara :)

AMIR ABDULLAH berkata...

suda peginya fainel, mari kita bersuka ria

pandangan terpuji berkata...

ske no 2